Cukier waniliowo-pomarańczowy • przepis • składniki • przygotowanie
Wyjątkowy cukier waniliowo-pomarańczowy, który świetnie sprawdzi się podczas świąt i nie tylko!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 50
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do miski wsypujemy cukier.
LASKI WANILII PRZEKRAWAMY
wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka.
DO MISKI DODAJEMY
zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.
CUKIER PRZEKŁADAMY DO
słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu. WSKAZÓWKA!.
SMAK CUKRU ZYSKUJE
na intensywności z każdym dniem.
POBIERZ ETYKIETY NA
naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1004,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
20,1 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
5,1 g
Błonnik
0 g
Białko
0 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczona wieprzowina z ziemniaczkami
Trudno sobie wyobrazić prostszy przepis na smaczny, sycący obiad. Pyszna wieprzowina w klasycznym wydaniu.

Minipavlova z lodami i sezonowymi owocami
Pyszny, domowy deser z owocami, lodami i minibezami, czyli minipavlova. Wypróbuj ten przepis Kingi i przekonaj się, że chociaż ten deser jest mały, to przyjemność z jego jedzenia z pewnością nie jest mini!

3 słodkie pasty kanapkowe
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron z boczkiem i brukselką
Aromatyczny makaron z kilku składników? Z Paulą to możliwe! Wypróbuj ten świetny przepis na proste, szybkie i niezwykle smaczne danie.

Leczo z dynią i warzywami korzeniowymi
Jednym z najlepszych dań na jesień jest leczo. A czy można podkręcić jego jesienny charakter? Oczywiście — za pomocą dyni! Przygotuj to danie i rozkoszuj się ciepłym posiłkiem podczas chłodnych, jesiennych wieczorów.

Tosty francuskie z babki panettone
Doskonała i łatwa w przygotowaniu przekąska lub słodkie śniadanie! Czeka na Was wspaniały smak tostów z babki panettone wzbogaconych cynamonową ubitą śmietanką, pistacjami i jeżynami. To przepis, który przypadnie do gustu domownikom lub gościom. Sprawdźcie natychmiast!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Marmolada cytrynowa z imbirem
Wystarczą trzy składniki, żeby przygotować aromatyczną marmoladę! Zachwyć się jej cytrusowym smakiem.

Spaghetti z łososiem
Spróbuj zaskakującego połączenia makaronu z wędzonym łososiem i sosem doprawionym kawą, sokiem z pomarańczy i anyżem.

Kiszone i suszone pomidory
Korzystaj z sezonu i przygotuj pyszne przetwory na zimę! Kinga pokaże Ci, jak zrobić kiszone i suszone pomidory!