Gulasz z kaczych żołądków • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj przepis na aromatyczny gulasz z żołądków!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KACZE ŻOŁĄDKI OCZYSZCZAMY,
kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju.
DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ
oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut.
CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM,
dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
GOTUJEMY POD PRZYKRYCIEM
do miękkości, przez około 1-1,5 godziny.
ŚMIETANĘ HARTUJEMY I
dodajemy do gulaszu.
CAŁOŚĆ MIESZAMY, DOPRAWIAMY
solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki.
PODAJEMY Z KASZĄ
lub z ziemniakami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1388 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
347 kcal
Tłuszcz
20,6 g
Węglowodany
12,9 g
Błonnik
29,6 g
Białko
29,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Gulasz wołowy
Z najlepszego mięsa wołowego powstaje najlepszy gulasz! Niech kuchnia wypełni się aromatem tego sycącego dania, które z pewnością trafi na Twoją listę ulubionych.

Racuchy z kaszy gryczanej z gulaszem
Kasza gryczana jest dobra nie tylko na sypko. Przygotujesz z niej także pyszne racuchy. Z mięsnym sosem są przepyszne!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makowiec japoński
Japoński makowiec to wyjątkowy wypiek, który łączy w sobie tradycyjne smaki Bożego Narodzenia z orientalnym akcentem. Choć kojarzony jest głównie z okresem świątecznym, ten deser można przygotować także na inne okazje. Delikatne ciasto z aromatycznym nadzieniem makowym — to jest po prostu pyszne! Sprawdźcie, jak zrobić makowiec po japońsku!

Ravioli z mięsem
Ravioli z różnymi nadzieniami to jeden ze specjałów kuchni włoskiej, który pokochali miłośnicy smaku na całym świecie. Jak przygotować pyszne, aromatyczne pierożki z nadzieniem z mięsa i z czym je podać? Poznaj nasz sposób na ravioli z mięsem!

Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
Wypróbuj przepis na esencjonalny rosół z warzywami Freshona!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.

Pierogi ukraińskie - wareniki
Wareniki to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni ukraińskiej. Te delikatne pierogi, nadziewane różnorodnymi farszami zachwycają swoją prostotą. Poznaj nasz sprawdzony przepis na ziemniaczane wareniki!

Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.