Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Czas przygotowania
210 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KARKÓWKA KARKÓWKĘ KROIMY
w plastry grubości ok. 3 CM.
WKŁADAMY DO MARYNATY
i pozostawiamy w niej przez 2-3 godziny, a najlepiej całą noc.
MIĘSO WYJMUJEMY Z
marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar i układamy mięso na rozgrzanym grillu.
GRILLUJEMY Z OBU
stron, co jakiś czas smarując plastry karkówki marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1312,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
328,1 kcal
Tłuszcz
27,6 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
23,9 g
Białko
23,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Smoothie z kiwi i ogórków
Niezwykłe połączenie kiwi, ogórków i soku pomarańczowego zagwarantuje Ci smaczne orzeźwienie!

Puszyste dyniowe placuszki
Dyniowe placuszki przygotujesz szybko i w łatwy sposób. Ty i Twoje dzieci pokochacie tę chrupiącą przekąskę!

Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
Pyszne domowe bułeczki drożdżowe nadziewane powidłami śliwkowymi, czyli pampuchy! To klasyczne danie podane z sosem waniliowym i masłem makowym na pewno zagości na stałe w niejednej kuchni.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Macedoński tort chałwowy
Sprawdź przepis Pawła na tort dla miłośników chałwy i greckich deserów, pełnych słodyczy i czekolady!

Karkówka pieczona w plastrach
Soczyste i aromatyczne mięso, które w dodatku robi się niemal samo? To musi być karkówka pieczona w plastrach! Znakomite danie i idealna propozycja na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Poznaj nasz przepis na tę pyszną potrawę!

Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
Ciasto drożdżowe możesz także przygotować w keksówce! Poznaj przepis na ciasto z marcepanem i kremem, oblane bitą śmietaną!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasolka po bretońsku
Dania jednogarnkowe to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Poznaj przepis na fasolkę po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

Zielona pasta jajeczna
Niesamowicie prosta w przygotowaniu i smaczna – właśnie taka jest ta zielona pasta jajeczna. Sprawdź ten przepis i poznaj nowy pomysł na pyszne kanapki!

Hummus grzybowy
Nietypowe połączenie smaków – wyrazisty hummus z dodatkiem kremu grzybowego! To niesamowicie pyszne danie ma szansę zagościć na Twoim świątecznym stole.