Ruloniki z truflową sałatką jajeczną • przepis • składniki • przygotowanie
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY
na twardo, odcedzamy i studzimy.
PRZESTUDZONE JAJKA KROIMY
w niezbyt drobną kostkę.
MAJONEZ ŁĄCZYMY Z
musztardą.
SER TRZEMY NA
tarce na wiórki.
RZODKIEWKI KROIMY W
słupki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY
razem z jajkami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
NA KAŻDEJ TORTILLI
układamy po 2 liście sałaty.
NA WIERZCH NAKŁADAMY
nieco sałatki jajecznej.
TORTILLE ROLUJEMY, KROIMY
na kawałki grubości ok.
3 CM I
układamy na półmisku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1774,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
221,8 kcal
Tłuszcz
13,6 g
Węglowodany
10,7 g
Błonnik
13,7 g
Białko
13,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zielony shot witaminowy
Pyszny shot na kilka łyków, który przygotujesz w 5 minut. Skuś się na tę bombę smaku i koloru, która pomoże Ci przywołać wiosnę.

Limes z mango i limonki
Drink orzeźwiający, słodki i z nutą egzotyki? Tak! Przygotuj limes z dużą ilością limonki, cukru i zmiksowanego mango.

Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
Szynka w glazurze zachwyca lekko słodkim smakiem. Idealnie podczas świątecznego obiadu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
Chrupiące koszyczki wypełnione soczystymi owocami to pyszny deser, który przygotujesz w niecałe 30 minut! Spróbuj!

Kanapka z awokado, łososiem i superfoods
Na superdobry początek dnia: kanapka z superfoods! Wykorzystaj chleb pełen ziaren do przygotowania apetycznych kromek z łososiem, awokado, ziarnami i suszonymi owocami.

Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
Zielony sok doskonały na początek dnia! Sięgnij po pyszny przepis!

Jabłka i gruszki z rodzynkami
Przygotuj jabłka z rodzynkami, które wykorzystasz później przy pieczeniu ciast. Warto posiadać w swojej spiżarni!

Dango w trzech smakach
Dango to tradycyjne japońskie kluski zrobione z mąki ryżowej, które podaje się do zielonej herbaty. Paweł przygotował je w nowej odsłonie – jako słodki deser w 3 różnych smakach. Wypróbuj przepis naszego cukiernika i sprawdź, która wersja najbardziej przypadnie Ci do gustu.