Sałatka ze smażonym serem owczym • przepis • składniki • przygotowanie
Sałatka ze smażonym w panko owczym serem i orzeźwiającym dodatkiem malin i czerwonej cebuli. Przygotuj to danie na następną kolację i sprawdź, jak wspaniale smakuje!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę, ocet i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
SMAŻYMY SER
W jednym głębokim talerzu bełtamy jajko, do drugiego przesypujemy panko. Ser kroimy w grube plastry i zanurzamy najpierw w jajku, a następnie w panko. Tak przygotowane plastry przekładamy do zamrażarki na ok. 15 minut. Mocno schłodzone plastry sera smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.
PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerze nakładamy mix sałat, który skrapiamy dressingiem. Następnie na talerzach układamy smażony ser, maliny, cebulę i na koniec porcje sałatki posypujemy ziarnami słonecznika.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1511,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
378 kcal
Tłuszcz
25,6 g
Węglowodany
23,3 g
Błonnik
3,2 g
Białko
15,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szakszuka z kuminem
Orientalne śniadanie? Nic trudnego! Zrób szakszukę z Okrasą!

Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
Orientalne tortille z kurczakiem będą świetnym rozwiązaniem, gdy szukasz lżejszej wersji ulubionych przekąsek! Sprawdź, jak przygotować je z wykorzystaniem sałaty rzymskiej.

Curry z bakłażanem i brukselką
Orientalna nuta i warzywny skład – oto curry Darii! Zasmakuje wszystkim miłośnikom pożywnych dań z charakterem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Twisty serowe z ciasta francuskiego
Serowe twisty to przekąska idealna na imprezę. Smakuje doskonale także razem z dipami.

Włoskie tiramisu na dwa sposoby
Odkryj oryginalny przepis na włoskie tiramisu! Możesz przygotować je w klasycznej wersji z kawą i kakao lub sezonowej – z truskawkami.

Kociołek myśliwski z piekarnika
Znany z pieczenia go na ognisku kociołek myśliwski przeniesiony w warunki domowe. To przepis na pełne smaku i aromatu danie, które świetnie sprawdzi się jako wyjątkowy obiad dla całej rodziny.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Focaccia – klasyczny przepis
Focaccia to rodzaj pulchnego, włoskiego chleba o charakterystycznym smaku i chrupiącej skórce. Ten wypiek zyskał międzynarodową sławę z uwagi na swoją prostotę, łatwość przygotowania oraz smak. W jaki sposób przyrządzić tę kulinarną perłę Włoch? Poznaj przepis na klasyczną focaccię, którą bez problemu przygotujesz w domowym piekarniku!

Bruschetta z pomidorami
Chrupiące pieczywo, oliwa z pierwszego tłoczenia i soczyste, świeże pomidory — brzmi jak pomysł na danie idealne, czyli bruschettę z pomidorami. Prostota i wyjątkowy smak tych

Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
Aromatyczna pieczona papryka wypełniona mięsnym farszem i polana gęstym sosem. Doskonała na obiad lub przyjęcie!