Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Jak Francja, to sery – które tym razem trafią do wyśmienitego sosu Darii. W połączeniu z pomidorami, łososiem i makaronem naleśnikowym stworzą oryginalne i szybkie danie!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE
Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.
PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.
SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI
Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2931,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
732,8 kcal
Tłuszcz
44,9 g
Węglowodany
44,2 g
Błonnik
39,2 g
Białko
39,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tarta z cukinią i kozim serem
Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z cukinią, kozim serem i szynką to doskonały pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!

Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
Aromatyczny kurczak marynowany w świeżych ziołach oraz pyszne gratin z warzyw – doskonały pomysł na smaczny obiad!

Stek z jelenia
Wypróbuj ciekawy przepis na steki z mięsa jelenia! Podaj je jako przystawkę lub wraz z dodatkami na obiad!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.

Japońska kanapka onigirazu
Sushi w formie kanapki? Tak! Onigirazu to japońska przekąska, idealna na lunch. Zobacz, jak łatwo ją przygotować!

Frykadele drobiowe z sałatą
Lubisz mięso drobiowe? Wykorzystaj je w nieco inny sposób i przygotuj na obiad pyszne frykadele drobiowe z sałatą i aromatycznym dressingiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!

Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
W tej prostej sałatce łączą się prawdziwe skarby lata: bób, młode ziemniaki i świeży koperek. Gdy dodasz do nich podpieczony ser halloumi, stworzysz wyjątkową, sprawdzoną przez Kingę kompozycję smaków. Spróbuj!

Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
Chrupiące z zewnątrz, a w środku kryjące pyszny farsz z sera, kabanosów i suszonych pomidorów. Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego będą ozdobą każdego stołu!