Tostadas z wołowiną • przepis • składniki • przygotowanie
Już czeka na Was prosty, a przede wszystkim smaczny – przepis Kingi na tostadas z wołowiną! Wyśmienita tortilla połączona ze złocistą wołowiną z dodatkiem pysznych warzyw, oliwek, awokado i sera cheddar. Nie zwlekajcie! Sprawdźcie ten wyjątkowy przepis!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY TORTILLE
Przygotowujemy tortille o średnicy około 12 cm. Jeżeli mamy większe, wycinamy z nich krążki w odpowiednim rozmiarze. Na głęboką patelnię wlewamy olei i rozgrzewamy go. Następnie smażymy po kolei wszystkie tortille. By osiągnąć odpowiedni efekt, placek powinien być zanurzony w oleju. Smażymy go przez 1 minutę, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy.
PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO
Na dużą patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażymy ją, aż się zeszkli. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy wołowinę i przyprawy. Wszystko smażymy na patelni, aż mięso nabierze złotej barwy. W następnej kolejności dodajemy pomidory z puszki oraz posiekane oliwki. Całość gotujemy przez około 15 minut, aż sos się zredukuje.
PRZYGOTOWUMEMY TOSTADY
Na tostady rozkładamy usmażone mięso, dodajemy na każdą po łyżce fasoli, pokrojone w kostkę awokado oraz pomidory. Na koniec wszystko posypujemy startym cheddarem i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2907,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
726,8 kcal
Tłuszcz
31,3 g
Węglowodany
78,4 g
Błonnik
16,1 g
Białko
37,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Miseczki z tortilli w stylu meksykańskim
Lubisz meksykański styl? Jeśli tak, to spodoba Ci się przepis Kingi na miseczki z tortilli! Przepyszne mięso wołowe razem ze śmietaną, guacamole, warzywami i przyprawami zachwyci podniebienie niejednego smakosza!

Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.

Śniadaniowe burrito z jajecznicą
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania! Odkryj nowy sposób na podanie jajecznicy, przygotowując proste i pyszne śniadaniowe burrito pełne warzyw.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
Odczaruj zwykłego schabowego! Kotlety podaj z doskonałym dipem musztardowo-ogórkowym!

Masło truskawkowe
Mocno truskawkowe, puszyste masło według przepisu Pawła to idealny dodatek do chałki, naleśników, tortów i kanapek na słodko! Zamknij je w słoiczku i użyj, kiedy masz ochotę!

Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
Wróć razem z Pawłem i jego gościem do czasów dzieciństwa! Przygotuj ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku!

Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!

Imam bayildi – nadziewane bakłażany
Pyszne zapiekane w piecu łódeczki z wydrążonych bakłażanów wypełnione farszem z pomidorów, papryki, czosnku i przypraw.