3 sposoby na koktajle • przepis • składniki • przygotowanie
Zobacz, jakie sposoby na orzeźwienie, odnowę oraz odbudowę ma Kinga Paruzel! Przygotuj razem z nią 3 koktajle.

Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MANGO LASSI
Do misy blendera dodajemy obrane i pokrojone mango. Wlewamy mleko, jogurt i syrop klonowy. Wyciskamy sok z połowy cytryny. Dodajemy miętę. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanki. Dekorujemy miętą i posiekanymi pistacjami.
PRZYGOTOWUJEMY ZIELONY KOKTAJL
Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.
PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL ORZECHOWO-CZEKOLADOWY
Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
472 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
472 kcal
Tłuszcz
16,2 g
Węglowodany
67,8 g
Błonnik
8 g
Białko
22,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szarlotka z bezą
Masz ochotę na aromatyczną szarlotkę z delikatną, chrupiącą bezą na wierzchu? Nasz przepis z pewnością Ci się spodoba! Połączenie słodkich jabłek, kruchego ciasta i puszystej bezy, które razem tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia. Zrób to pyszne ciasto wraz z nami!

Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.

Ryba w occie
Szukasz przepisu na pyszną rybę w occie, która zdobędzie uznanie sympatyków tradycyjnych smaków? Spróbuj ryby z naszego przepisu! Ryba z wyrazistą, octową marynatą, tworzy kompozycję pełną aromatu. Z nami stworzysz ją błyskawicznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pasta kokosowa na słodko
Pyszna pasta z wiórków kokosowych i białej czekolady – idealna na kanapki lub do nadziewania naleśników.

Sok „Zielony Detoks”
Jest zielono – jest orzeźwiająco! Z przepisem Kingi przygotujesz prosty i pyszny sok, który ugasi pragnienie i zaspokoi niewielki głód. Czerp z naturalnej mocy warzyw i owoców!

Ekspresowy tort pischinger
Pochodzący z Galicji pischinger to waflowy torcik przekładany czekoladowo-orzechowym nadzieniem. Przygotuj go, wykorzystując ekspresowy przepis Pawła, i ciesz się smakami regionalnej kuchni!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym to danie inspirowane włoskim bogactwem smaków i aromatów. Ta niezwykle pyszna kompozycja makaronu, soczystego kurczaka i aromatycznych pomidorów to gratka dla wszystkich fanów śródziemnomorskiego stylu gotowania. Jak przyrządzić pyszny makaron z kurczakiem w pomidorach? Poznaj nasze triki!

Napój radości
Przypominający w smaku likier jajeczny napój bezalkoholowy, który można podawać na gorąco, na zimno lub jako dodatek do kaw i deserów. Koniecznie sprawdźcie, jaki jest pyszny i ile przynosi radości!

Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
Paweł Małecki zdradza przepis na deser swojego dzieciństwa! Zobacz, jak z 3 składników powstaną ciągutki idealne!