Kanapki do pracy • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na szybki i smaczny posiłek do pracy? Spróbuj naszego przepisu na bajecznie pyszne kanapki z wędliną drobiową, pesto i cheddarem! Uwierz nam — jak raz ich spróbujesz, nie będziesz już chciał jeść nic innego!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZEKRAWAMY BUŁKI
Bułki przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Przekładamy pesto do miseczki i mieszamy je ze śmietaną.
SMARUJEMY BUŁKI
Obie części bułek smarujemy obficie pesto.
UKŁADAMY SAŁATĘ
Na dolnych częściach bułki układamy sałatę.
KROIMY POMIDORA
Umytego pomidora układamy na desce i wycinamy z niego twardą część pod szypułką. Kroimy na grube plastry i układamy na sałacie. Posypujemy go solą i pieprzem.
DODAJEMY WĘDLINĘ
Wędlinę drobiową delikatnie składamy i układamy na plastrach pomidora. Na każdą kanapkę przeznaczamy 3 plastry.
DODAJEMY SER
Cheddar kroimy na grubsze plastry i układamy na wędlinie (1-2 plastry wystarczą na jedną kanapkę).
SKŁADAMY KANAPKI
Układamy wierzchnią część bułek i składamy kanapki w całość. Teraz wystarczy już tylko zawinąć je w papier śniadaniowy i zabrać ze sobą do pracy!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
370,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
92,6 kcal
Tłuszcz
3,9 g
Węglowodany
11,9 g
Błonnik
0,2 g
Białko
4,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
Piękne chwile należy celebrować, dlatego na Wielkanoc proponujemy coś słodkiego w wyjątkowej odsłonie. Ten tort nie zabierze Wam wiele czasu, a zaimponuje Waszym bliskim wyglądem i smakiem!

Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
Lubisz kawę z dodatkami? Wypróbuj pyszne połączenie borówek, kawy i białej czekolady!

Cookies z karmelizowanymi jabłkami, kajmakiem i popcornem
Ciastka, które łączą słodkie i słone smaki – i są straaasznie pyszne! Idealne na halloweenowe przyjęcie albo wieczór filmowy.

Burrata z pesto z rukoli
Siostra mozzarelli – burrata – w odsłonie z pesto z rukoli i prażonej cebuli. Podaj ją koniecznie z aromatycznymi grzankami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sos cumberland
Sos Cumberland to wyjątkowy dodatek o intensywnie owocowym smaku, który doskonale komponuje się zarówno z mięsem, jak i serami i potrawami wegetariańskimi. Tradycyjnie przygotowuje się go na bazie czerwonej porzeczki, cytrusów, czerwonego wina, odrobiny chrzanu i aromatycznych przypraw, dzięki czemu jest pełen głębi i wyrazistości.

Remulada
Remulada to wyjątkowy sos majonezowy, który doskonale się sprawdzi podany jako dodatek do jajek, wędlin, a nawet świeżych lub grillowanych warzyw.

Pieczona owsianka à la brownie
Owsianka à la brownie – to dopiero jest pyszne i pożywne śniadanie! Wypróbuj koniecznie i rozsmakuj się w potrawie Kingi!