Pajęczynowe pancakes dyniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj ten świetny przepis na pancakes w kształcie pajęczyn, które w dodatku smakują dynią. Jesienne śniadania jeszcze nigdy nie były tak strasznie pyszne!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.
SMAŻYMY PANCAKES
Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.
PODAJEMY PANCAKES
Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1821,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
455,3 kcal
Tłuszcz
22,1 g
Węglowodany
54,2 g
Błonnik
0,2 g
Białko
11,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.

3 sposoby na kalafior
Co pysznego da się wyczarować z kalafiora? Wykorzystaj aż 3 pomysły Kingi i przygotuj zupę krem, ziołowe tabbouleh lub skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ!

Wegańskie hot dogi lodowe
Hot dogi i lody w jednym? Wypróbuj nasz przepis na wegańskie hot dogi lodowe. Słodkie i wytrawne w jednym!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pistacjowe placki ze skyru
Świetny przepis na wartościowe śniadanie, kolację czy przekąskę. Te placki ze skyru z dodatkiem kremu pistacjowego podbiją Wasze serca i żołądki.

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!

Syrniki
Pożywne, słodkie placuszki z twarogu inspirowane kuchnią ukraińską to wspaniały pomysł na sycące śniadanie na słodko. Spróbuj, jakie są pyszne, i eksperymentuj z ulubionymi dodatkami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!

Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado – szybki sposób na pyszne danie!

Papardelle w sosie velouté na bazie napoju Freeway z popsami z dorsza
Zaskakujący makaron oblany francuskim sosem na bazie lemoniady Freeway z chrupiącymi kawałkami dorsza i odświeżającą sałatką z ziół to danie, którego każdy powinien spróbować!