Pizzerinki w stylu francuskim • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle proste i jeszcze smaczniejsze pizzerinki z pysznymi dodatkami w stylu francuskim. Skuś się na tę przekąskę, która świetnie sprawdzi się na imprezie i nie tylko.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię i camembert kroimy w mniejsze kawałki, a pieczarki w plastry. Spód do pizzy rozwijamy i za pomocą miseczki wycinamy z niego koła.
FORMUJEMY PIZZERINKI
Każde z kółek smarujemy sosem pomidorowym, zostawiając ok. 2 cm suchego ciasta na brzegach. Na sos wykładamy kolejno salami, cukinię, pieczarki i camembert. Całość oprószamy do smaku przyprawami. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby część składników pozostała odkryta.
PIECZEMY PIZZERINKI
Tak przygotowane pizzerinki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż nabiorą złotego koloru.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1981 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
495,2 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
55,3 g
Błonnik
0,5 g
Białko
20,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!

Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
Płaty makaronu przełożone kremowym nadzieniem i skąpane w pomidorowym sosie. To danie podbije serca Twoich gości!

Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
Połącz makaron z tradycyjnymi dodatkami we włoskim stylu i w kilka chwil przygotuj sycącą potrawę. Doskonały smak gwarantowany!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
Idealnie upieczona ryba z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekka i zdrowa kompozycja, która zaskakuje smakiem.

Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
Kanapka nie musi być nudna, jeśli trafią do niej takie pyszności! Przygotuj sobie pożywne drugie śniadanie: kanapki z sałatką z ciecierzycy.

Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasta pomidorowa
Pasta z pomidorów z dodatkiem śmietankowego serka i oliwek doskonale komponuje się ze świeżą bagietką!

Placuszki warzywne
Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!

Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
Wypróbuj nasz sposób na sandacza. Podaj go na sałatce z soczewicy i zachwyć swoich domowników.