Sałatka z winogron • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie winogrona podane w towarzystwie mieszanki sałat oraz sera pleśniowego. Wszystko polane lekkim sosem winegret.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE SAŁATĘ MYJEMY,
osuszamy.
WINOGRONA OBRYWAMY Z
łodyg i kroimy na pół.
SER KROIMY NAJPIERW
w plasterki, potem w słupki.
WSZYSTKO MIESZAMY.
ŁĄCZYMY ZE SOBĄ
oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy.
CIABATTĘ PODPIEKAMY W
rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki.
SAŁATKĘ MIESZAMY Z
sosem winegret, podajemy z chlebem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1661,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
415,4 kcal
Tłuszcz
23,8 g
Węglowodany
35,8 g
Błonnik
15,9 g
Białko
15,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Puszyste ciasto z borówkami
Kakaowe ciasto z borówkami oraz puszystą waniliową pianką zachwyci Twoich gości! Upiecz pyszny placek razem z Pawłem!

Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami

Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Truskawkowo-ogórkowy lassi
Lassi nie musi być tylko z mango. Rozsmakuj się w orzeźwiającej wersji z truskawkami i ogórkiem.

Pączusie — mini pączki na jeden kęs!
Mini pączusie to idealna propozycja na słodką przekąskę, która zadowoli wszystkich łasuchów. Te małe, puszyste pączki są nie tylko smaczne, ale również szybkie i łatwe do przygotowania. Odkryjcie przepis na pyszne pączusie na jeden kęs!

Placuszki z kukurydzy
Klasyczne i proste placuszki kukurydziane z zaskakującym akcentem – sosem różanym. Przygotuj je na przekąskę i sprawdź, jak łączą się smaki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Guacamole
Ta pasta z awokado to klasyczna przekąska inspirowana kuchnią meksykańską. Przepis, aby przygotować ją w robocie MCC, pozwoli delektować się jej smakiem już w 5 minut!

Caprese w oliwie
Spróbuj caprese w innym wydaniu. Z dodatkiem aromatycznej bazylii, zanurzone w oliwie. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką.

Bezglutenowe pierniki
Choinki, gwiazdki, ludziki – bez względu na to, jaki kształt nadasz bezglutenowym pierniczkom według przepisu Kingi, zachwycisz bliskich ich korzennym smakiem!