Sok „Zielony Detoks” • przepis • składniki • przygotowanie
Jest zielono – jest orzeźwiająco! Z przepisem Kingi przygotujesz prosty i pyszny sok, który ugasi pragnienie i zaspokoi niewielki głód. Czerp z naturalnej mocy warzyw i owoców!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OBIERAMY I KROIMY SKŁADNIKI NA SOK
Jabłka obieramy, kroimy w cząstki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Łodygi selera kroimy na mniejsze kawałki.
WYCISKAMY SOK
Z pokrojonych owoców, selera i liści szpinaku wyciskamy sok, wykorzystując wyciskarkę wolnoobrotową. Sok mieszamy.
PODAJEMY SOK
Gotowy sok przelewamy do szklanek. Spożywamy od razu po przygotowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
358,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
179,2 kcal
Tłuszcz
1,1 g
Węglowodany
42,8 g
Błonnik
3,5 g
Białko
3,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Truskawkowo-serowe trufelki
Mała przekąska dla łasuchów i fanów truskawkowego smaku – delikatny twarożek z owocową nutą w połączeniu z herbatnikami.

Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!

Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
Warzywa to samo zdrowie! Do ich jedzenia zachęca pyszna i kolorowa kanapka z twarożkiem. Dzieci będą zachwycone!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pumpkin pie – ciasto korzenno-dyniowe
Klasyczne ciasto w stylu amerykańskim, czyli pumpkin spice! Ta tarta na idealnym kruchym cieście wypełniona aromatycznym dyniowym nadzieniem to spełnienie kulinarnych marzeń w jesienne popołudnie.

Serowe bułeczki z airfryera
Puszyste, delikatne i z dodatkiem aromatycznego sera cheddar – takie są serowe bułeczki z airfryera. Przygotuj je wg tego przepisu, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem domowego pieczywa.

Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
🔥 O podobnym poziomie trudności

Karp w migdałach
Zwykły karp w niezwykłej odsłonie. Migdałowa panierka i winno-rodzynkowy sos tworzą z tej ryby coś wyjątkowego.

Szaszłyki z warzywami i ananasem
Propozycja dla wegetarian, nie tylko w sezonie grillowym. Aromatyczne kawałki warzyw połączone ze słodkim smakiem ananasa.

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, to proste danie, które zachwyca swoim smakiem i nadaje się do spożycia także dla najmłodszych domowników. Pulpeciki to potrawa, która kojarzy się nam sentymentalnie z uwagi na to, że często karmiły nas nią babcie. Jak przyrządzić pyszne pulpety z indyka w aromatycznym sosie domowym, takie jak u babci? Wypróbuj nasz przepis!