Sum w śmietanie • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UMYTĄ RYBĘ KROIMY
na mniejsze kawałki, gotujemy na małym ogniu w bulionie mniej więcej około 15 minut.
NA PATELNI ROZPUSZCZAMY
masło, dodajemy chrzan, dolewamy śmietankę.
MIESZAMY DO
zgęstnienia.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą, pieprzem, cukrem.
DODAJEMY POSIEKANĄ NATKĘ
pietruszki.
KAWAŁKI UGOTOWANEJ RYBY
układamy na talerzu, polewamy ciepłym sosem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
988 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
247 kcal
Tłuszcz
16,5 g
Węglowodany
3,3 g
Błonnik
20,1 g
Białko
20,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa kukurydziana z cukinią i boczkiem
Zupa kukurydziana to pyszne i rozgrzewające danie, które zdobyło niejeden żołądek. Sprawdź jej nową odsłonę z dodatkiem cukinii i chrupiących skwarków z boczku.

Tarta truskawkowa z kremem z białej i ciemnej czekolady
Truskawki najlepiej smakują z czekoladą, dlatego połączyliśmy te dwa składniki na spodzie z kruchego ciasta!

Ciasteczkowy deser lodowy
Poznajcie deser idealny na upalne dni! Połączenie ciasteczek palmeritas z lodami, białą i gorzką czekoladą zachwyci Was nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

New York rolls
Rollsy inspirowane przepisem prosto z Nowego Jorku, czyli zawijasy z ciasta francuskiego nadziewane dwoma różnymi kremami. Spróbuj odtworzyć ten popularny na całym świecie smakołyk w domu!

Frozen bites o smaku matchy i mango
Szybkie w przygotowaniu i pyszne frozen bites, czyli mrożone kąski o smaku matchy i mango. Sprawdź, jak łatwo je zrobić, i ciesz się domowymi lodami inspirowanymi azjatyckimi smakami.

Jackfruit w sosie teriyaki
Jackfruit w sosie teriyaki, czyli świetny pomysł na danie inspirowane kuchnią azjatycką w wegańskiej odsłonie. Sprawdź, jak łatwo można przygotować ten przepis!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
Sylwestrowe roladki z bakłażana zaproponowane przez Karola nie tylko estetycznie wyglądają, ale również obłędnie smakują dzięki farszowi z ricotty. Spróbuj koniecznie!

Konfitura borówkowa z limonką
Słodki smak borówek amerykańskich skomponowany z kwaśnym aromatem limonki – wyśmienity dodatek do herbaty lub ciasta!

Pizza z czekoladą
Czekolada na okrągło, czyli pizza na słodko! Przygotuj proste ciasto według przepisu Pawła i spełnij dziecięce marzenia o idealnym deserze!