Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem • przepis • składniki • przygotowanie
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NA POCZĄTKU POLECAMY
Ci zupę serowo-czosnkową, znaną też jako krem czosnkowo-serowy.
CZYM RÓŻNI SIĘ
ona od zupy z serkiem topionym przedstawionej w naszym przepisie?
PRZECIEŻ I W
nim obecny jest czosnek!
OTÓŻ DO ZUPY
krem czosnkowo-serowej wykorzystasz go o wiele więcej.
NIE PÓŁ ZĄBKA
czosnku, ale aż trzy!
ABY PRZYGOTOWAĆ TEN
specjał, przyrządź klasyczny bulion i dodaj do niego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
KOLEJNE SKŁADNIKI, KTÓRE
zagoszczą w garnku to sery.
JAK JUŻ WIESZ,
możesz postawić na serki topione, czy też miks różnych gatunków.
PO ROZPUSZCZENIU SIĘ
serków w garnku dodaj śmietanę.
A CÓŻ TAKIEGO
zrobić z ostatnim z przygotowanych ząbków czosnku?
PODSMAŻ GO NA
patelni na maśle wraz z chlebem, który posłuży Ci do przyrządzenia grzanek.
W TEN SPOSÓB
nabiorą one wyjątkowego smaku i aromatu.
TA ZUPA KREM
z grzankami będzie idealnym daniem dla wszystkich miłośników czosnku!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
928,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
232,1 kcal
Tłuszcz
7,7 g
Węglowodany
28,3 g
Błonnik
13 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!

Karp pieczony w cebuli
Szukasz przepisu, który przekona Cię do smaku karpia? Karol Okrasa przychodzi z podpowiedzią! Sprawdź, jak smakuje karp pieczony pod pierzynką z cebuli, i zaproś go w tym roku na wigilijny stół!

Sernik limonkowy
Przygotuj sernik z domowego twarogu z dużą ilością limonki i liśćmi zielonej herbaty!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
Pieczarki portobello doskonale nadają się do faszerowania – spróbuj ich w połączeniu z brązowym ryżem, warzywami i serem camembert.

Sernik z białą czekoladą i truskawkami
Prosty, pyszny i lekki sernik z białą czekoladą i truskawkami, który zawsze się sprawdzi. Przygotuj go na następną wyjątkową okazję i ciesz się smakiem, który zachwyca!

Kurczak w cieście francuskim
Jeśli masz ochotę na idealną przekąskę, to koniecznie wypróbuj ten przepis! Poczuj aromatyczne połączenie ciasta francuskiego z kurczakiem i nutą sera coulommiers de caractere. To bardzo proste w przygotowaniu, a gwarantuje wiele kulinarnych wrażeń!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Żelazne kluski z suszoną cebulą i wędzonym twarogiem
Klasyka kuchni regionalnej, czyli żelazne kluski, w nowym wydaniu. Przygotuj to danie na najbliższy obiad i przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem suszonej cebuli w oleju i wędzonego twarogu.

Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
Proste, pyszne i szybkie w wykonaniu ciasteczka to świetny pomysł na słodką przekąskę! Upiecz je w prezencie dla bliskich.

Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
Plastry mięsa w złocistej panierce z płatków owsianych. Oryginalny pomysł na klasyczny sznycel wiedeński. Doskonały!