Zupa z mango z imbirem i limonką • przepis • składniki • przygotowanie
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MANGO OBIERAMY
i kroimy na kawałki.
OBIERAMY IMBIR I
czosnek , a następnie oba składniki bardzo drobno siekamy.
OSTRĄ PAPRYCZKĘ KROIMY
w drobne plasterki.
W GARNKU O
grubym dnie rozgrzewamy odrobinę oleju.
WRZUCAMY IMBIR, CZOSNEK
i papryczkę i całość lekko podsmażamy.
DODAJEMY POKROJONE MANGO,
mieszamy.
PO 3 MINUTACH
wlewamy sok pomarańczowy i bulion.
PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ I
dusimy około 10-15 minut, aż mango całkowicie zmięknie.
ZDEJMUJEMY ZUPĘ Z
ognia, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem, następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok wyciśnięty z limonki.
PRZYPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
CAŁOŚĆ PODGRZEWAMY.
MLEKO SPIENIAMY PRZY
pomocy spieniacza. KOLENDRĘ GRUBO: siekamy.
JAK PODAWAĆ ZUPĘ
przelewamy do miseczek, nakładamy odrobinę mlecznej pianki i dekorujemy listkami kolendry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1380 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
345 kcal
Tłuszcz
18,7 g
Węglowodany
45,4 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Dyniowa zapiekanka z chrupiącą serową kruszonką - MCS
Dyniowa zapiekanka to idealne danie na jesienne wieczory. Sezonowe warzywo pysznie łączy się z chrupiącą powłoką serowej kruszonki. Danie sprawdzi się idealnie na obiad, kolację czy wizytę gości.

Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!

Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Dynia to królowa jesiennego gotowania. Wykorzystaj sezon na to pyszne warzywo i przygotuj aksamitną i domową zupę krem – najlepszą, gdy szukasz rozgrzewającego dania.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Currywurst – przepis na niemieckie kiełbaski
Currywurst to niemiecka klasyczna przekąska z kategorii fast foodów, która jest kulinarnym symbolem Niemiec. To połączenie kiełbasy z delikatnie pikantnym sosem na bazie koncentratu pomidorowego i curry jest niezwykle smaczne, a sama potrawa prosta i szybka w przygotowaniu. W tym przepisie zdradzimy Ci, jak zrobić najlepsze currywurst!

Indyk z salsą truskawkową
Soczyste mięso indyka z dodatkiem kremowej gorgonzoli i świeżej salsy truskawkowej to idealny pomysł na lekki obiad. Wypróbuj ten przepis i przenieś lato na swój talerz!

Budyń waniliowy z jabłkami
Domowy budyń waniliowy z kruchymi herbatnikami i warstwą tartych jabłek – deser jak z babcinego podwieczorku w wykonaniu Kingi Paruzel!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bażant w limonkach
Smak w najlepszym stylu – mięso z bażanta w marynacie limonkowej, owinięte w cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej.

Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!

Biscuits and gravy — południowoamerykańskie danie śniadaniowe
Biscuits and gravy to klasycznie danie kuchni południowoamerykańskiej, które zachwyca swoją prostotą i nietypowym połączeniem smaków. Delikatne, maślane bułeczki podawane z kremowym sosem na bazie mleka i aromatycznej kiełbasy tworzą niecodzienną kompozycję. Odkryj z nami smaki amerykańskiego Południa!