Brownie z buraków • przepis • składniki • przygotowanie
Słodko i z czekoladą? Tak! Spróbuj brownie z buraków z kokosową posypką!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Piekarnik rozgrzewamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Do misy malaksera wkładamy buraka pokrojonego na mniejsze kawałki, jajka, cukier trzcinowy, cynamon i szczyptę soli. Miksujemy na gładką masę. W osobnej misce mieszamy mielone migdały, proszek do pieczenia, posiekane orzechy włoskie i czekoladę. Do masy dodajemy kakao oraz mieszankę orzechów i czekolady. Dokładnie mieszamy i umieszczamy w przygotowanej formie. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C.
SUSZYMY WIÓRKI W PIEKARNIKU
Wiórki kokosowe mieszamy dokładnie w misce razem z sokiem z buraków. Wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na 10-15 minut do piekarnika, w którym piecze się ciasto. Co jakiś czas mieszamy.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI POLEWY
Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i roztapiamy na małym ogniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3528,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
294,0 kcal
Tłuszcz
21,5 g
Węglowodany
19,2 g
Błonnik
8,6 g
Białko
8,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!

Makaron ze szparagami
Lubisz wykorzystywać w kuchni sezonowe warzywa? Postaw na makaron z zielonymi szparagami i orzeźwiającym sosem cytrynowym!

Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
Niezwykle aromatyczne i delikatne pieczone filety z łososia w domowej przyprawie cajun, podane z pomidorowym ryżem. To wyjątkowa, lekko ostra potrawa, którą przygotujesz w mniej niż pół godziny!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pasta z buraczka i rzodkiewek
Pasta z buraka z dodatkiem rzodkiewki, suszonych pomidorów i serka twarogowego na zawsze odmieni Twoje śniadania! Spróbuj!

Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Oryginalna francuska sałatka z kaczką w towarzystwie orzeźwiającej gruszki i aromatycznego buraka.

Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
Pachnące mięso w chrupiącej skórce, które doskonale podkreśla uroczysty charakter rodzinnych spotkań.

Gołąbki z młodej kapusty
Gołąbków nikomu chyba nie trzeba przedstawiać! Chętnie robimy je o każdej porze roku, jednak te wiosenne, z liści młodej kapusty, są szczególnie pyszne. Dlaczego? Może dlatego, że młoda kapusta to warzywo dostępne tylko w określonym czasie w ciągu roku, jedno z tych, na które tak czekamy po zimie. Jak się robi gołąbki z młodej kapusty? Oto nasza propozycja tego obiadowego klasyka!

Pierogi z kapustą i grzybami
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!