Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi • przepis • składniki • przygotowanie
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY SZALOTKĘ I GNOCCHI
Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.
PODSMAŻAMY SCHAB
Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.
ŁĄCZYMY GULASZ Z GNOCCHI
Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2828 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
707 kcal
Tłuszcz
27,3 g
Węglowodany
66,4 g
Błonnik
39,1 g
Białko
39,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
Błyskawiczny obiad, który idealnie sprawdzi się w gorący dzień. Koniecznie wypróbuj fasolkę szparagową na ostro z dodatkiem sera feta i orzechów, czyli wegetariańskie danie, które zachwyci każdego!

Pasta kanapkowa z tofu i botwinką
Jak szybko przygotować pastę kanapkową z tofu i botwinką? Kinga już spieszy z pomocą! Poznajcie jej przepis na delikatną, pożywną i smaczną pastą. Dzięki użyciu termorobota MC Smart zrobisz ja naprawdę w kilka chwil.

Wegetariańskie chili z batatami
Chili może smakować równie pysznie bez mięsnych dodatków. Skosztuj lżejszej wersji chili, idealnej na ciepłe, rodzinne wieczory.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto drożdżowe z borówkami
Klasyczne ciasto drożdżowe ze świeżymi borówkami i kruszonką z dodatkiem mąki migdałowej. Wypróbuj ten przepis i ciesz się słodkim smakiem polskiego lata!

Sałatka z topinamburem
Szukasz pomysłu na topinambur? Wypróbuj przepis Darii na sałatkę z dodatkiem cykorii, orzechów, granatu i borówek!

Zielony chłodnik z awokado
Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.

Cobbler – owoce pod kruchymi ciasteczkami
Potrójnie owocowy cobbler to prawdziwy klasyk deserów. Nektarynki, borówki i truskawki trafią pod warstwę kruchych ciasteczek, by po zapieczeniu stworzyć wyborną kompozycję. Spróbuj!