Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą • przepis • składniki • przygotowanie
Kaszotto to proste i bardzo smaczne danie, które zyskuje coraz więcej fanów! Przygotuj kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendra i zostań jednym z nich!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY KURCZAKA
Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.
PRZESMAŻAMY WARZYWA
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.
GOTUJEMY KASZOTTO
Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.
PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2129,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
709,8 kcal
Tłuszcz
18,5 g
Węglowodany
96,8 g
Błonnik
41 g
Białko
41 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.

Kotlet schabowy z miodową kapustą
Podwójna panierka, dobrze rozbite mięso i smalec – poznaj wszystkie tajniki idealnego schabowego według Karola Okrasy!

Szynka z glazurą pomarańczowo-klonową z airfryera
Przygotowana w airfryerze szynka z delikatnie słodką glazurą będzie aromatyczna i chrupiąca z wierzchu, a soczysta i miękka w środku. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowy obiad!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z rolowanym taco
Wyjątkowa wegańska sałatka, jakiej z pewnością nie znasz! Świeża sałata i cebula, na nich rolowane tacosy pełne fasoli i pikantnych dodatków, a wszystko to podane z wegańskim sosem ranczerskim. To świetny pomysł na sycący lunch do pracy lub kolację.

Szaszłyki z piekarnika
Zapach grillowanego mięsa unoszący się w powietrzu, soczyste kawałki kurczaka i warzyw delikatnie rumieniące się na rozgrzanym ruszcie... To wrażenia, które kojarzą się nam z letnimi spotkaniami przy grillu. Jednak co zrobić, gdy pogoda nie dopisuje, a naszła Cię ochota na szaszłyki? Spróbuj przygotować je w piekarniku!

Rigatoni w kremowym sosie pomidorowym
Makaron rigatoni w kremowym sosie pomidorowym z serkiem wiejskim oraz dodatkiem sera pecorino i suszonych pomidorów. Proste danie idealne na obiad czy romantyczną kolację, inspirowane kuchnią włoską!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
Szarpane boczniaki to fantastyczna, roślinna alternatywa dla tradycyjnego pulled pork. Wypróbuj przepis Kingi na tacos ze świetną surówką z kapusty kiszonej

Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!

Gryczane pierogi z bobem
Wykorzystaj w pełni sezon na bób i podaj te pyszne nasiona w całkiem nowy sposób! Przepis Karola na pierogi z bobem i parmezanem pozwoli Ci przygotować pyszny letni obiad dla całej rodziny!