Kolorowe pasty kanapkowe • przepis • składniki • przygotowanie
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania
25 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ PIEKARNIK
rozgrzany do temperatury 180°C Pasta z buraczka i rzodkiewek Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
NASTĘPNIE STUDZIMY GO
i obieramy.
ŁĄCZYMY RZODKIEWKĘ POKROJONĄ
w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę.
MIESZAMY Z
twarogiem.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
BAGIETKĘ KROIMY NA
kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
PASTA Z AWOKADO
i wędzonego łososia Miękkie awokado obieramy, kroimy w cząstki, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
SKRAPIAMY SOKIEM Z
limonki.
DODAJEMY DROBNO POKROJONEGO
łososia oraz serek i mieszamy.
DOPRAWIAMY KOPERKIEM ORAZ
solą i pieprzem do smaku.
PASTĘ SERWUJEMY Z
razowym pieczywem.
PASTA Z PIECZONEGO
dorsza Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
SMARUJEMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY
solą i pieprzem.
PIECZEMY DO MIĘKKOŚCI
w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
NASTĘPNIE DORSZA ROZDRABNIAMY
widelcem.
DODAJEMY UGOTOWANĄ I
startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek.
DOLEWAMY SOK Z
cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
BAGIETKĘ KROIMY NA
kromki, nakładamy pastę.
KILKA OLIWEK KROIMY
w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
PASTA Z KOZIEGO
sera z suszonymi pomidorami 2 łyżki posiekanej rukoli, 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów i 1 łyżeczkę posiekanych moreli mieszamy razem z kozim serkiem.
DOPRAWIAMY DO SMAKU
solą, pieprzem oraz miodem.
PASTĘ NAKŁADAMY NA
krakersy i ozdabiamy połówkami orzechów.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3508,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
3508,7 kcal
Tłuszcz
151,3 g
Węglowodany
421,7 g
Błonnik
147,6 g
Białko
147,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
Czekoladowe smoothie i domowe ciastka owsiane, to śniadanie, które doda Twojemu dziecku energii do nauki i zdobywania świata! Przekonaj się jakie to proste!

Chlebek z awokado
Znasz przepis na chlebek bananowy? W takim razie czas poznać przepis na chlebek z… awokado! Równie delikatny i pyszny jak ten z bananów. To co? Wypróbujesz?

Sałatka z awokado i ogórków z szynką prosciutto
Lekka sałatka skropiona przepysznym, miodowo-musztardowym sosem. Prosty, szybki i efektowny pomysł na danie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kruche pierniczki
Pachnące świętami, delikatne i niezwykle kruche pierniczki, które idealnie sprawdzą się w każde Boże Narodzenie. Skuś się na ich przygotowanie i przekonaj się, jak świetnie smakują.

Sałatka z brokułem i jajkiem
Sycąca sałatka, która będzie gotowa w 20 minut? To musi być ta sałatka z brokułem, jajkiem i mortadelą z dodatkiem czosnkowego dressingu jogurtowego. Sprawdź, jaka jest prosta i pyszna!

Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
Ten przepis w greckim stylu udowodni Wam, że roślinna wersja kebabu jest absolutnie wyjątkowa! Odkryj pełnię smaku tej propozycji i przekonaj się, jak łatwo ją przygotować.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
Tosty z bagietki z wyjątkowymi dodatkami Deluxe to smakowita, a jednocześnie prosta przekąska, którą zachwycisz swoich gości.