Konfitury borówkowe z czerwonym winem • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne wspomnienie lata nawet w najzimniejsze dni! Słodki smak borówek połączony z aromatycznym cynamonem.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MIESZAMY BORÓWKI
z cukrem i cynamonem.
Z CYTRYNY WYCISKAMY
sok i dodajemy do owoców.
CAŁOŚĆ PRZEKŁADAMY NA
patelnię, gotujemy, a następnie zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na noc.
PONOWNIE PODGRZEWAMY ZAWARTOŚĆ
patelni, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut, aż całość zgęstnieje.
DODAJEMY WINO, GOTUJEMY
jeszcze 5 minut i zdejmujemy patelnię z ognia.
GORĄCY DŻEM PRZELEWAMY
do wyparzonych słoiczków.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1313,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
82,1 kcal
Tłuszcz
0,1 g
Węglowodany
20,2 g
Błonnik
0,8 g
Białko
0,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Brzoskwiniowe smoothie z arbuzem i winogronami
Sok winogronowy to pyszna podstawa smoothie. Dodaj kilka owoców i wyśmienity smak gwarantowany!

Grillowany łosoś z masłem ziołowym
Łatwy i szybki przepis na soczystego łososia z grilla z dodatkiem masła ziołowego, które wzbogaca jego wyjątkowy smak.

Ajerkoniakowy tort wielkanocny
Paweł Małecki wie, że tort wielkanocny musi robić wrażenie! Przygotuj tort ajerkoniakowy na migdałowym spodzie z żelką żurawinową i minibezami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
Sięgnij po przepis Cyrila z Francji na doskonałe piersi kaczki z farszem pieczarkowo-serowym.

Makaron z fasolką szparagową
Kolorowy makaron ze świeżą fasolką szparagową w aromatycznym maślano-serowym sosie. To idealne danie dla osób lubiących ostrzejsze smaki, koniecznie go spróbuj!

Babeczki red velvet
Poznaj przepis na popularny tort w mniejszej wersji! Te babeczki smakują wyśmienicie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!

Naleśniki z pstrągiem i gruszką
Zobacz, jak przygotować naleśniki z dodatkiem gruszki i wędzonego pstrąga. Smakują wyśmienicie!

Krupnik na wołowinie
Przygotuj doskonały krupnik, który na pewno zasmakuje całej rodzinie. Gotowany na kościach wołowych z dodatkiem ziemniaków i natki pietruszki.