Owsiane babeczki śniadaniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
PRZYGOTOWUJEMY BABECZKI O 3 SMAKACH
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
PIECZEMY BABECZKI
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2347,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
391,2 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
10,8 g
Białko
10,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie risotto z pieczarkami
Niezależnie od tego, czy jesteś weganinem, czy nie, pokochasz to risotto. Jest kremowe, wyjątkowe i proste w przygotowaniu - takie połączenie cech sprawi, że przepis Kingi zagości u Ciebie na stałe.

Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
Delikatny ser, porcja warzyw i owinięty boczkiem drób – wszystko zapieczone i pachnące. Klasyka kuchni francuskiej!

Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
Obiad z rybą w roli głównej – delikatne kawałki filetów z mintaja panierowane i podane z klasycznym sosem tatarskim.

Ryba w occie
Szukasz przepisu na pyszną rybę w occie, która zdobędzie uznanie sympatyków tradycyjnych smaków? Spróbuj ryby z naszego przepisu! Ryba z wyrazistą, octową marynatą, tworzy kompozycję pełną aromatu. Z nami stworzysz ją błyskawicznie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kluski z kaszy manny ze skwarkami
Wyjątkowe kluski z kaszy manny z parmezanem, okraszone aromatycznymi skwarkami. Koniecznie wypróbuj ten przepis i ciesz się pysznym lunchem!

Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!

Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
Aksamitne risotto i idealnie przyrządzone krewetki skropione cytryną doskonale współgrają ze sobą w tym daniu. Przygotuj klasykę kuchni w stylu włoskim dla siebie i bliskich!