Wegeburger z tatarem buraczanym • przepis • składniki • przygotowanie
Coś na grilla w wersji wegetariańskiej? Wegeburger z tatarem buraczanym! Jego smak zrobi prawdziwe show na Twoim grillu, a w dodatku przygotujesz go również na patelni!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA KOTLETY
Odsączoną i zblendowaną ciecierzycę wrzucamy do miski. Dodajemy posiekaną kolendrę, posiekane ząbki czosnku, sól, pieprz, siemię lniane, masło orzechowe i jajko. Całość mieszamy do momentu uzyskania masy.
FORMUJEMY KOTLETY
Deskę do krojenia smarujemy olejem. Na desce formujemy z masy niewielkie kotlety. Panierujemy w mące z obu stron i smażymy na rozgrzanej patelni lub grillu z dodatkiem oleju po ok. 3 minuty z każdej strony.
PRZYGOTOWUJEMY BURACZANY TATAR
Ugotowane buraki, sól, pieprz, oliwę z oliwek, posiekaną cebulę dajemy do miski.
GRILLUJEMY BUŁKI
Bułki przekrojone na pół podpiekamy na patelni lub grillu ok. 30 sekund.
SKŁADAMY BURGERY
Na dolnej połówce bułki układamy 2 łyżki buraczanego tatara, sałatę roszponkę, kotlet i ponownie 2 łyżki tatara. Przykrywamy górną częścią bułki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1741,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
870,8 kcal
Tłuszcz
43,4 g
Węglowodany
99,2 g
Błonnik
26,6 g
Białko
26,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami
Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.

Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!

Sos belgijski
Sos belgijski to jeden ze znanych i lubianych dodatków, który podaje się do burgerów, hot dogów i innych fast foodów, chociaż najczęściej spotkać go można w roli dodatku do frytek. Jego kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne uzupełnienie dla tego popularnego dania. Jak przygotować ten banalnie prosty i niezwykle smaczny sos? Poznaj nasz przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Botwinka – przepis na zupę z botwiny
Zupa z botwiną to niezwykłe połączenie smaków, które zachwyca już od pierwszej łyżki Ta wiosenna zupa przygotowana z nowalijek, z główną gwiazdą w postaci botwiny, robi się praktycznie sama, a sam proces trwa nie więcej niż 40 minut. Odkryj wraz z nami przepis na najlepszą zupę z botwiny!

Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
Aromatyczny makaron z sosem z pomidorków koktajlowych i dodatkiem tuńczyka i karczochów. To prosty i szybki obiad, który dzięki kilku wyśmienitym dodatkom zmienia się w wykwintne danie.

Tortilla sandwich z TikToka
Ta tortilla jest nadziana najlepszymi dodatkami! Sprawdź, jak ich połączenie smakuje po zapieczeniu tej niezwykle prostej kanapki, którą przygotujesz w błyskawicznym tempie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Truflowe tagliolini z boczniakami
Makaron truflowy w połączeniu z boczniakami i masłem z solą himalajską? To danie znika z talerzy szybciej, niż zdąży się na nich pojawić! Najlepiej sprawdźcie sami!

Włoskie ciasteczka Cantuccini
Jesteś ciekaw, jak smakują ciasteczka cantuccini inspirowane kuchnią włoską? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego i przygotuj je w domu!

Domowy budyń
Nic nie cieszy tak, jak samodzielnie przygotowany deser. Tym bardziej jeśli pysznie smakuje. Sprawdźcie przepis na klasyczny budyń i przygotujcie go samodzielnie.