Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy po kolei na odrobinie mąki. Układamy na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
PRZYGOTOWUJEMY SOS POMIDOROWY
Papryczkę chili ucieramy w moździerzu. Passatę pomidorową przekładamy do miski, doprawiamy do smaku papryczką chili. Sosem smarujemy ciasto na pizzę i posypujemy startą mozzarellą.
PIECZEMY PIZZĘ
Plastry boczku kroimy na pół. Papryczki pepperoni osączamy z marynaty. Boczek i papryczki rozkładamy na pizzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Pizze pieczemy jedna po drugiej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C przez ok. 15 minut, aż będą chrupiące. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki. Pizze przed podaniem kroimy na pół i posypujemy bazylią.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2417,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
604,3 kcal
Tłuszcz
26,5 g
Węglowodany
65,7 g
Błonnik
27,2 g
Białko
27,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!

Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
Jeszcze nigdy przygotowanie babki nie było tak proste i szybkie! Idealna babka w wersji wytrawnej z groszkiem i prosciutto cotto podbije Wasze stoły i serca!

Torcik mango bez pieczenia
Torcik bez pieczenia o intensywnym smaku mango przygotujesz z biszkoptów savoiardi. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się prostym w przygotowaniu deserem, jak z najlepszej cukierni.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
Szukasz innych pomysłów na obiad niż tradycyjne, polskie potrawy? Eksperymentuj z innymi kuchniami bez ograniczeń! Wbrew pozorom przyrządzenie zagranicznych dań nie jest niczym trudnym i poradzisz sobie z nimi nawet, jeśli nie masz dużego doświadczenia. Wypróbuj przepis na kofty i zrób wrażenie na domownikach i gościach!

Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!

Pieczone burgery z indyka
Karol Okrasa podpowiada, jak przygotować domowy fast food – burgery z indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
Oryginalny pomysł na grilla. Kawałki ryby w paprykowym sosie i kapusta z rusztu zasmakują każdemu!

Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!

Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
Łosoś spalony sianem? Poznaj tradycyjny przepis na rybę z dodatkiem salsy paprykowej. Aromatyczny i smakowity. Musisz tego spróbować!