Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ 2 BLACHY
piekarnikowe piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
BLACHY WYKŁADAMY PAPIEREM
do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę.
DO CIECIERZYCY NA
jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej.
OBIE BLACHY WKŁADAMY
do piekarnika.
CIECIERZYCĘ PIECZEMY W
piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
556,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,1 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
45,9 g
Błonnik
12,3 g
Białko
13,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tatar na dwa sposoby
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!

Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.

Ciasto jogurtowe – przepis
Puszyste, mięciutkie i pełne smaków lata! Ciasto jogurtowe z truskawkami to jeden z tych domowych wypieków, które udają się każdemu i każdemu smakują. Dodaj je do ulubionych!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!

Peperonata
Peperonata to przepis na ułatwienie planowania posiłków! Jest tak uniwersalna, że sprawdzi się w roli śniadania, będzie świetnym dodatkiem do makaronu lub do pieczywa, a także pyszną przystawką!

Krem z gotowanym indykiem
Pietruszka, seler i kalafior, a do tego gotowany indyk z nutą cytrynową. Poznaj przepis Karola Okrasy na zupę, którą pokochają dzieci!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
Makaron w stylu włoskim z fantastycznym sosem według pomysłu samego mistrza kuchni - Karola Okrasy!

Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
Zielony i prosty obiad dla wielbicieli wegańskich przepisów? Spróbuj roślinnych kotlecików z bobu, podaj je z purée z kalafiora i skrop aromatycznym ziołowym sosem chimichurri! Pycha!

Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.