Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami • przepis • składniki • przygotowanie
Gdy na stole pojawiają się te przekąski, można sobie zdrowo pochrupać! Seler naciowy wypełniony kremowym serkiem pesto i kabanosami to prosty sposób na efektowne zapełnienie imprezowego stołu.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY SKŁADNIKI
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy.
PRZYGOTOWUJEMY SEREK O SMAKU PESTO
Serek kozi mieszamy z pesto i posiekanymi wcześniej pistacjami.
PODAJEMY PRZEKĄSKI
Na każdy kawałek selera nakładamy serek oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1359,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
169,9 kcal
Tłuszcz
14,1 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0,5 g
Białko
8,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Suflet z mango
Suflet z mango – słoneczny deser według przepisu Pawła Małeckiego. Jesteśmy pewni, że go pokochasz!

Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!

Paluchy wiedźmy
Słodkie i lekko przerażające – takie są paluchy wiedźmy według tego przepisu. Przygotuj je i zadbaj o klimatyczne przekąski, które sprawdzą się nie tylko w Halloween!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Pizza marchewkowa
Klasyczna pizza z salami na wyjątkowym spodzie z tartą marchewką! To świetny pomysł na wyjątkowy obiad, który nawet najmłodszych zachęci do zjedzenia dodatkowej porcji warzyw.

Spaghetti z sosem z awokado
Wypróbuj pomysł Kingi na bezglutenowy, zielony makaron! Zobacz, jak przygotować sos z awokado, i rozsmakuj się w tym połączeniu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami
Wesoły, jak szczypiorek na wiosnę, a do tego lekki i delikatny przepis Kingi na twarożek z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i podniebienia Twoich gości!

Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Wyjątkowa polędwica wołowa, czyli bresaola, podana z grillowaną gruszką i chrupiącymi dodatkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj ją i zaskocz bliskich połączeniem smaków, które charakteryzują to danie.

Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!