Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY KOPER WŁOSKI
Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Twarde łodygi usuwamy, głąby kroimy w poprzek w cienkie paski o szerokości 3-4 mm. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Warzywa podsmażamy na gorącym maśle przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy bulion warzywny. Dusimy przez ok. 4 minuty pod przykryciem, aż warzywa będą półtwarde.
GOTUJEMY MAKARON
W międzyczasie makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kapary osączamy. Dodajemy wraz z twarogiem do kopru włoskiego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, mieszamy z przygotowanymi warzywami. Liście kopru włoskiego grubo siekamy, parmezan ścieramy na tarce i posypujemy tagliatelle.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2356,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
589,2 kcal
Tłuszcz
12,9 g
Węglowodany
96,9 g
Błonnik
24,7 g
Białko
24,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Dacquoise orzechowe
Dacquoise to typowo francuski deser. Wypróbuj ten przepis i przygotuj własną migdałowo-orzechową słodkość.

Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
Domowe pulpeciki w sycylijskim stylu to prawdziwe bogactwo tekstur i smaków. Podaj je z aromatycznym sosem z pomidorów daktylowych, na przykład jako dodatek do ulubionego makaronu.

Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
Słodko, ale pożywnie i smakowicie – tak prezentuje się pomysł na lunchbox w wykonaniu Kingi i jej gościa. Wypróbuj prosty przepis na gryczankę i muffinki.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Owsiankowe latte z granolą
Owsianka do picia czy może kawa, która jest śniadaniem? Owsiankowe latte na pewno Was zaskoczy! Jest pyszne, wegańskie i nastraja pozytywnie na cały dzień.

Sałatka z makaronem i krewetkami
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem oraz chrupiącymi, ciekawie doprawionymi krewetkami. Wypróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chrupiące ciepłe lody
Chrupiące ciepłe lody? To brzmi jak przepis na pyszny deser niezależnie od pory roku! Zobacz, jak w prosty i smakowity sposób wykorzystać płatki śniadaniowe.

Torcik wielkanocny
Kolorowe ciasto o wielkanocnym charakterze – ciasteczkowy spód, puszysta galaretka agrestowa i kremowy farsz z mascarpone. Idealne na świąteczny stół!

Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!