Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi • przepis • składniki • przygotowanie
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
BRZOSKWINIE ZALEWAMY WRZĄTKIEM,
przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek.
KONFITURĘ Z MALIN
mieszamy z twarogiem i 1 żółtkiem.
CIASTO FRANCUSKIE ROZWIJAMY
i kroimy na 6 trójkątów.
UKŁADAMY NA BLASZE
wyłożonej papierem do pieczenia.
OSTRE KOŃCE CIASTA
zaginamy razem tak, aby powstały małe torciki, formujemy przy tym krawędź.
NA TORCIKACH ROZPROWADZAMY
krem malinowy i układamy po połówce brzoskwini.
POZOSTAŁE JAJKO LEKKO
roztrzepujemy trzepaczką, smarujemy nim krawędzie ciasta.
TORCIKI PIECZEMY W
rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 MINUT.
NA KAŻDYM TORCIKU
umieszczamy po 1 kulce lodów karmelowych i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1688,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1688,6 kcal
Tłuszcz
1688,6 g
Węglowodany
1688,6 g
Błonnik
1688,6 g
Białko
1688,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tarta ze szpinakiem i serem kozim
Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!

Tosty francuskie z babki panettone
Doskonała i łatwa w przygotowaniu przekąska lub słodkie śniadanie! Czeka na Was wspaniały smak tostów z babki panettone wzbogaconych cynamonową ubitą śmietanką, pistacjami i jeżynami. To przepis, który przypadnie do gustu domownikom lub gościom. Sprawdźcie natychmiast!

Croissant z pesto i francuskim serem
Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wołowina po tajsku - pad kra pao
Wołowina po tajsku, znana jako pad kra pao, to niezwykle aromatyczne i sycące danie, które łączy w sobie smak soczystej wołowiny, świeżych warzyw oraz intensywnych przypraw. To klasyczne tajskie danie jest idealne dla miłośników kuchni azjatyckiej i może być serwowane zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalne okazje.

Hiszpańskie albondigas
Pożywne i smaczne danie w hiszpańskim stylu – albondigas. To wyśmienite klopsiki w przepysznym sosie, pełne aromatycznych dodatków, z mielonego mięsa, kiełbasy chorizo, z dodatkiem wyrazistych przypraw, a wszystko to z pomidorową nutą.

Domowa ice tea z nektarynek
Poznaj przepis na orzeźwiającą, domową, mrożoną herbatę o smaku nektarynek. Gwarantujemy, że pokochasz ten napój!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Szarlotka sypana
Kinga pokaże Wam, jak przygotować najłatwiejszą szarlotkę na świecie! Sukces gwarantowany! Wypróbujecie?

Pieczony kalafior — podstawowy przepis
Pieczony kalafior to prosty, a zarazem wyjątkowy sposób przygotowania tego warzywa, który pozwala na zachowanie jego naturalnych właściwości i smaku. Wersja podstawowa tego dania, choć skromna w składnikach, zachwyca swoją prostotą i wyrazistym smakiem. Świetnie nadaje się jako podstawa do innych dań! Jak zrobić aromatycznego, pieczonego kalafiora? Spróbuj naszego przepisu!

Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.